Pages

Wednesday, November 11, 2015

Bromo Trip lagi: Pasir Berbisik

Pasir Berbisik, Bromo
Saturday, 31 Oct 2015


A visit to bromo is not complete kalau tak ke pasir berbisik. Kalau ikutkan, ini bukan lah kali pertama aku ke sini and to me, takde yang so special sangat pun kat sini selain lautan pasirnya. Statement untuk orang yang dah kali ke-2 sampai sini padahal dulu dia pun excited terlebih juga. Tapi boleh lah nak fe feeling macam berada kat lautan berpasir yang macam dalam filem hindustan tu, hehehe. Bezanya, lautan pasir ini lautan pasir gunung berapi. Nak ke sini tak jauh pun dari lokasi sebentar tadi, about 15min drive by jeep from bromo jeep parking area. Kenapa diberi nama pasir berbisik? Emmhhh... not so sure about this tapi "pasir berbisik" ni pernah menjadi salah satu tajuk filem Indonesia dan lokasi nya pun di lautan pasir bromo ni juga.

Sebenarnya, tak tahu nak story apa dah kat sini sebab entry aku yang lepas jer dah cukup menggambarkan indahnya ciptaan Allah swt di bumi Bromo ini.


Kali ni travel dengan dua member baru kenal... Miera & Diana
 
Pasir Berbisik Bromo

Part yang paling best kat sini, bergambar lah, sebab view pun memang saujana mata memandang. Last year kami datang, takde orang sangat pun kat area sini tapi ada juga segelintir umat yang tengah buat photoshoot. Tapi kali ni, memang agak ramai visitors and kami ke port yang agak berbeza sikit. Paling penting, cuaca sangat cantik walaupun agak kepanasan. Baru pukul 8 lebih tapi dah macam tengahari pun ada. 


Antara pencapaian guide kami Mail yang boleh dibanggakan... hehehe, 
Photo caption with Iphone6 while we jumped ;-)
Love it

Tak pasti, kalau next year trip jadi ke Semeru, agak-agak, mahu repeat the same thing kah. Tak janji tapi apa pun tak mustahil kan.

Jom ke Padang Savana pulak.

To be continued...


1 comment:

  1. Kalau confirm repeat bgtaw eh..nk follow jgk hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...