Pages

Sunday, November 23, 2014

My South Korea Autumn Trip: Seoul last day

Myeongdong, Seoul 
Thursday, 23 Oct 2014


Continue from previous post...

Today is our last day at Seoul. And since our flight is at 4.30pm, rasanya masih banyak masa lagi before nak ke Incheon Airport. So, kami gunakan sebaik mungkin masa yang ada ke Namdaemun market. Boleh lah completekan checklist terakhir before balik ke Malaysia, hehehe. Lagipun, aku dah aim a few things kat Namdaemun hari tu cuma tak sempat nak beli lagi jer. Dalam tempoh 2 jam kat Namdaemun market tu sahaja, macam-macam juga yang aku beli.


Tempat pertanyaan

Myeondong tak semeriah di Malam hari

Kami cuma menapak dari guesthouse menuju Namdaemun market. So, akan passed by Myeongdong shopping area. Myeongdong day time memang tak semeriah malam hari.


The main attraction at Myeondong... Beauty care

Macam nak menuju ke gerbang perkahwinan

We returned to Hotel around 12pm sebab dah janji dengan taxi around 1pm tapi mana tahu by the time kami sampai, taxi lagi awal pulak. Efficient betul. Same as first day, we booked jumbo taxi sebab kami berlima kan. Ingatkan sama macam yang mula-mula dulu, rupanya kali ni, 4 orang terpaksa share seat kat belakang. So lucky orang yang duduk front seat, hahaha.


Honestly from deep of my heart

Sedih pulak rasanya nak meninggalkan bumi korea yang penuh dengan kenangan manis sepanjang the past 8 days kami di sini. Bagi aku korea is the safe place to visit. Even-tough, bahasa barangkali penghalang kepada nak bertanyakan sesuatu tapi still the koreans were so helpful in many things. Transportation memang sangat efficient. They are so many things to do, to visit & to see in Korea...  8 days are not enough to cover everything. InsyAllah, I will come again. Busan maybe... or waiting for my next job assignment to Korea, hehehe. Last week, bos dah tanye samada aku willing to travel or not. Of cos, I do. Kalau rezeki bos nak hantar ke sini, ok juga kan.


With the J Honor owner & his assistant

Alhamdulillah, berjaya juga aku tamatkan entry my South korea autumn trip ni.

Thanks to everyone... Fad, Adeq, Kay, Bai, Hani, Fida & sisters yang sama-sama menjayakan trip kali ni. Minta maaf banyak-banyak, kalau trip kali ni tak seperti yang diharapkan. Anyway, I've tried my best to organize to the best I could. Yelah, kita ni hanya merancang, Allah juga yang tentukan. To Cik Haedzerin yang tak dapat join trip kali ni atas sebab tertentu, thank you so much atas sumbangan anda terhadap trip korea ni. InsyAllah, kalau ada rezeki kita pergi lagi ya.

Till then... see again until the next trip. InsyAllah...

The End...


1 comment:

  1. Hi,

    I am Jihee from Trazy, an online travel booking platform exclusively focused on Korea and currently expanding its service to Thailand.
    We are currently looking for travel bloggers who have quality content on destinations in Korea or Thailand, hoping to collaborate and grow together.
    We run a commission based affiliate program and exclusively work with our affiliates for sponsorship, too.
    You can easily sign up at https://www.trazy.com/affiliate. Also, feel free to ask me any questions about the affiliate program. You can contact me at trazycrew@trazy.com. I would be happy to give you more details!

    Thank you!
    Jihee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...