Pages

Friday, August 12, 2011

Lamaran



Pagi tadi masa on the way nak ke ofis… aku dengar hot topic kat Hot FM… and the topic for today “Lamaram” or in English word nye “Propose”. Actually, ade sorang lelaki kat China telah menghabiskan almost RM50K semata-mata nak melamar kekasih nyer di pasar raya. So, what He did was… dia dengan kawan-kawan seramai 23 orang telah memakai pakai lobak merah and proposed that Lady… secara ringkas nyer. So, aku tak tahu lah what happened after that sebab DJ dia tak elaborate more pun after that. Tapi apa yang menjadi isu kat sini… fuhh… memang gentleman lah lelaki ni. Kalau aku lah kan… kan….kan….maybe lah kan… tak fakir panjang dah kot… sebab nyer nampak sangat kesungguhan lelaki tu.

So, ramai lah yang call & sms to Hot FM citer pengalaman masing-masing & berkongsi citer juga lamaran macam mana yang menjadi impian. Aku cuma mampu tersenyum & gelak besor je lah dengar… macam2 citer & angan-angan.

Actually aku pun…. I have my own way for someone to propose me. Kalau most of the story yang aku dengar…. Nak bunga lah, makan kat five starts hotel, letak cincin dalam makanan lah and macam-macam benda pelik lagi lah tapi bagi aku…. Emmmhhh....aku impikan orang yang aku suka tu propose aku paling senang & simple pun lah yea… kat puncak Gunung Kinabalu. Itu pun aku rase dah cukup bahagia dah… hehehe… kejam tak aku?? But to me, tak salah kan kalau orang tu ikhlas dan bersungguh-sungguh nak menawan hati kita kan.


Apapun.... kita hanya merancang... and it was part of my dream.



Boleh tak propose saya kat sini?? 



Sebab paling yang paling kejam nye aku rase… kat tempat yang aku tak pernah pergi lagi… Gunung Everest, Gunung Fuji, Gunung Rinjani ke kan.

Anyway jodoh & pertemuan tu ditangan Allah... Cuma kita ni je yang kena berusaha lebih sikit.

7 comments:

  1. kena lah paksa org tu panjat gunung sesama ngn ko utk merealisasikan impian tu..

    ReplyDelete
  2. eheheeheh.... ding dong, tau tak apa yg terlintas kat fikiran aku ni?

    ReplyDelete
  3. kay: Ko ni ade2 je lah Kay :-)

    Julie: Aku lebih suka dia rela dari aku paksa

    ReplyDelete
  4. kay, nak tau jugak! aku tak dapat ding dong pun :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...