Pages

Tuesday, August 10, 2010

Akhir nye... Habis juga :-D


University Malaya


Alhamdulillah, Finally I’ve made it. After spending about 2 years, study & working hard on finishing my thesis, rase macam semalam je aku baru tempuh semua benda ni.

Actually, aku memang dah nekad after a year aku kerja, aku memang nk further study balik, that time I really did what I was planning before. Imagine that time, aku baru setahun je keje, still menyewa lagi and plus… no transport tapi all these things tak pernah patahkan semangat aku nak sambung belajar. Apa yang pasti aku tak pernah menyesal dengan apa yang aku buat masa tu. Masa tu aku adalah antara yang termuda juga lah in my class. Aku masih ingat lagi macam mana aku spend 1 year in UM to complete all my 4 core subjects & 4 Electives.

1st semester, all my weekend life aku kat UM, seawall 7.30am aku dah kluar, amik STAR, then sampai Masjid Jamek exchange to Putra, proceed till University Station. Kat situ plak amik Bas masuk UM. Timing aku slalu cun since aku dah leh hafal bas nk masuk UM gerak pukul baper. And seperti biasa aku adalah antara student yang paling awal sampai ke kelas lah.

Kelas paling awal akan start seawall pukul 9am….dan berlanjutan lah sampai 3 jam. Pastu rehat jap, pukul 2pm start with another class. At 5pm baru habis class. Habis je class, aku pun rushing ke stn bas kerana bus masuk UM slalu nye dalam 5.10 dah lalu.

The next day…Sunday, the same routine also I had to repeat. And this routine keeps continuing until the end of semester 1. Cuma masuk Semester 2 je, aku rase baru bleh bernafas skit. Only 1 subject I need to complete & finishing my thesis…attend photonic Lab & writing. By that time pun aku dah ade transport sendiri, senang skit nk ke UM :-D

Sekarang ni, baru aku rase, my decision that time was just right on time. Aku tak pernah menyesal.

Thanks to all my Master’s Besfrens….Rozmie, Ina, Amalina, Kak Matun… you’re always there when I need someone to ask for…not forgetting Kak Wan, Sulastri, Azza. Thank You So Much everyone for your support during 1 & ½ years we’ve been through these all together. Gonna miss our sweet study group, our lectures, memories we shared together & everything sweet & unforgettable moments.

To All of you…Tahniah & All the Best for the next Step After this. Remember, our friendship will never end. Korang memang BEST lah.



With Prof. Harith...lecturer for my Laser subject & also my thesis's examiner...Sir nie mmg sempoi lah...dari aku satu calss ngn dia sampai laa ni, ini je lah baju yg aku slalu nmpk dia pki....anyway congrats Sir for receiving this year Merdeka Award for your great contribution in science



Kami 4 orang je yg convo kali ni...Rozmie last year, K Wan n Sulas coming soon



Dulu mase kt UIA pakai tudung jer, x leh nak wat aksi baling2 nie



Finally... I did it



9 comments:

  1. wahh tak tau pun ko tengah sambung study..tahniahh!
    alaa x cakap nak konvo, bleh aku bagi adiah coklat ;)

    ReplyDelete
  2. tahniah Nurul... Intan ada citer ko 2 org plan sambung... ingtkan ko dh lama habis!

    jom buat phd!

    ReplyDelete
  3. tahniah nurul. aku ade setahun 1/2 lagi tuk abiskan degree.. semangat tul nengok orang2 dah konvo nih.

    pah ni bleh smbung phd plak hehehe

    ReplyDelete
  4. K, aku dah lama habis...thn lepas lagi cuma last year x sempat nk convo.

    Yart...Chaiyok2x

    Whooz sekrg nk bagi pun bleh je lagi. Aku terima jer :-D

    ReplyDelete
  5. wah! tahniah!

    dh lmbat ucap ni.

    oo, diam2 je ek dh konvo. adiah xde, sbb lmbat tau. he he..

    ReplyDelete
  6. Student uia?
    Batch mna yer....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...