Pages

Tuesday, September 15, 2015

Mahameru akan ku seru namamu


Syukur Alhamdulillah, sahabat hiking kami, Kak Syu dah berjaya menawan Semeru sehari yang lepas. Kami hanya kenal sebab trekking skali ke Rinjani. Tapi semangat dia memang tak dapat diragukan. Mother of 3, yang paling cute & kecik antara kami masa tu tapi the most toughest among all of us. Seriously kagum. Kecik-kecik cili padi.

Risau pulak bila dengar citer Kak Syu yang menggambarkan permulaan Semeru menuju Kalimati basecamp landai sahaja dengan aggaran masa 8jam. Hanya jalan menuju puncak Mahameru yang agak pacak & paling horror (memang dijangkakan pun).

Estimated Hours
Ranu Pane – Ranu Kumbolo – 4hrs
Ranu Kumbolo – Kalimati – 3hrs
Kalimati – Puncak – 5-6hrs


Thanks Kak Syu for this memorable caption... Really appreciate it

Apapun Tahniah Kak Syu, I know u can do it. Thank kerana mengabadikan nama kami di puncak Mahameru. Nama dah sampai dulu, orangnya tak tau bila, hehehe. Nama atas kertas putih tu bukan cabaran tapi misi GSH for year 2016. Semoga Allah swt permudahkan segalanya untuk kami di sana nanti.


Ranu Kumbola... harap jadi kenyataan


Apa yang menjadi persoalan sekarang… mampukah aku?

Keep our dreams alive GSH & we will survive, In Sya Allah



Perjalanan mahameru itu bukan perjalanan alam tapi perjalanan hati -5cm-



6 comments:

  1. cantek nya tempat ni....

    header blog awak pon cantek...

    tadi kan memula ksu ingat mahameru kl ni je...

    sibbek baca dulu... hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jln Mahameru tu buat apa, hahaha

      Ni dekat dgn Bromo, surabaya kak Su ;-)

      Delete
  2. Saya baru turun dari Semeru dua hari lepas. Dua highlights: Kedinginan di Ranu Kombolo dan memacak ke puncak dengan loose rocks.

    Pasti boleh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah, Thanks muazamhadi, tak sabar rasanya ;-)

      Delete
  3. yup..semeru mmg superb..cuba juga cbl (chemerong berembun langsir)..
    https://nizarzaini.wordpress.com/tag/semangka/

    ReplyDelete
    Replies
    1. CBL tu pun dalam checklist juga ;-)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...