Pages

Wednesday, January 14, 2015

Satu bulan lagi...


Kalau ikut kan we have only one month before trip to Nepal. Bukan pergi makan angin kat Nepal ya tapi lebih kepada menikmati keindahan hiking to Annapurna Base Camp. Masa ofimate aku tanye, pergi Nepal ada apa jer yang menarik… banyak jer tapi aku cuma highlight nak pergi Everest base camp jer, sebab itu jer tujuan asal aku pun.

Persiapan for hiking gear, biasa-biasa saja cuma nak melengkapkan apa yang takde sajalah. Persiapan fizikal pun so so jer tak seperti yang dulu-dulu. Pergi gym pun macam dah malas-malas sikit. Dah makin dekat lagi makin malas. Cuma yang aku harapkan sekarang hanyalah, strong mental preparation. 

Entah lah, aku rasa, training nak ke ABC tak se gah macam kami nak mendaki Kinabalu dulu. Dulu boleh katakan, agak rancak juga training. Itu yang aku paling risau sekali. Less training tends to easily get tired & low fitness level. And salah satu penyumbang AMS adalah less fit. 

Fear level yang aku cuma fikir hanya lah sejuk. Aku belum pernah hiking below 0 degC. Kat KK dulu tak salah aku, tak sampai pun 0degC. Tapi, Alhamdulillah aku berjaya sampai ke puncak dua kali dengan izin Allah swt. Really missed that beautiful moment. 

I really hope I could make it. Buat sehabis baik. InsyAllah. 

Semoga Allah swt permudahkan urusan kami & lindungi kami sepanjang berada di bumi Nepal. 

To all geng mendaki, pray hard for our trip. OK. 


View macam ni lah yang aku paling nantikan

Antara trail bersalji otw to Annapurna

Trail heading to ABC


Picture from Ganesh FB, Third Eye Adventure.



3 comments:

  1. Doakan kami Huzz... kalo Huzz ada skali mesti best :-)

    ReplyDelete
  2. Salam .hee selamat berjaya mendaki dan kembali.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...