Pages

Tuesday, February 23, 2016

Bandung Tour

Bandung, Indonesia
Tue, 9 February 2016


Ini bukan lah kali pertama aku ke Bandung. First time, May 2014 bersama family. Tapi kali ni nak kelainan sikit aku pilih naik train dari Jakarta nak ke Bandung. Bila lagi kan nak rasa naik train kat Indonesia ni. 

Kalau amik trip tour Bandung saja, aku boleh dapat IDR370K untuk 12hrs tour with Hayukka Bandoeng tapi sebab kami nak tour Bandung dan minta supir yang sama hantar kami semula ke Jakarta Airport, so, harga lain sikit. Total IDR1 juta untuk 12hrs tour & back to Jakarta Airport. Service sangat bagus & puas hati. 

Aku memang dah plan pun di Bandung kami akan banyak habiskan masa dengan shopping, so, aku minta supir sent kami straight away ke Jakarta Airport after pusing-pusing Bandung. Confirmlah lah kalau dah berbondong-bondong, memang taklah nak naik train sampai ke Jakarta balik. Sebab dah memang dah agak dah, tak mungkin dari Bandung hanya dengan tangan kosong kalau dah kata nak ke Rumah Pesona, Pasar Baru, Toko Tiga & Kartika Sari. Actually semua dah ada dalam kepala ni nak beli apa, hahaha.


Rumah Pesona

Bagi aku ni juga antara tempat wajib nak cari kain yang agak kualiti & cantik. Dan paling banyak pilihan. Dan sebab banyak sangat pilihanlah aku jadi tak tentu arah sekejap. Last-last rembat 3 pasang juga. Ok, done for baju raya this year, hahaha. Tapi Amy lah paling win antara kami semua. 


Rumah Pesona

Boleh rambang mata bila dah masuk dalam ni

Pilih jangan tak pilih

Pasar Baru

Memandangkan kami dah banyak shopping kain di Rumah Pesona, so, kami singgah pasar baru pun tak lama. Tujuan cuma nak beli telekung sahaja. So, dah dapat apa yang dihajati, terus balik. Kalau pusing, mahu lupa niat asal nanti. Tapi kalau first time datang Bandung, make sure round lah satu Pasar Baru ni. Macam-macam ada. Dulu first time datang sini, 2 hari ulang alik ke sini saja. Penggemar kain lace, this is the besst place nak shopping. Bagi aku cukuplah skali tu buat sebab sudahnya jadi perhiasan dalam almari saja.



Butik Eiger, Berghaus & Rei


Masa sampai Butik Eiger ni takde sale sangat pun. Kalau ada pun mesti barang-barang yang tak menepati citarasa & tak ada size. Fad & Thirah tertarik dengan dry bag Eiger sebab nak yang jenis macam aku punya juga, finally beli juga, lepas dah buat servey kat kedai outdoor lain. Harga headlamp murah juga kat sini. Nak dijadikan alasan, lens headlamp aku sekarang dah hilang. So, membeli jugalah, hahaha.

Butik Rei terletak bertentangan dengan Butik Eiger saja. Konon-konon nak pergi tengok dry bag and kalau ada nak compare price dengan Eiger tapi last-last sangkut kat benda lain pulak. Inilah masalahnya kalau masuk kedai outdoor, lepas tu ada sale pulak & paling penting ada size & color yang menarik hati. Arrghh, tertewas juga di Butik Rei. Aku memang tak patut datang ke sini.

Butik Outdoor checked!


Lunch @ Belacan

Kedai Belacan ni suggest by our driver. Tapi memang best makanan kat sini. Especially Ikan bakar dia. Price pun affordable. Dan paling penting ada live band yang hiburkan kami. Siap boleh request lagu lagi tau. Ajak nyanyi sekali juga tu, nasib baik lah, aku masih boleh bertahan. Kalau tak mahu lagi lama kami kat situ, hahahah. Anyway, lagu Judika tu memang best lah.


Lunch kami di Kedai Belacan

Balas dendam... makan best hari ni


Lunch sedap sambil layan live band yang mantap checked!


Gramedia

Ni pun salah satu tempat wajib pergi kat Bandung kalau korang adalah Ulat Buku atau lebih tepat lagi penggemar novel & karya dari seberang. Teruja jugalah bila dah masuk sini. Macam-macam jenis genre & bahan bacaan yang terdapat ke sini. Ada yang tak beli datang baca pun ada. Mula-mula ingat nak tengok jer teman kekakaks ni membeli, sudahnya membeli juga.


Kami di Gramedia juga

Gramedia checked!


Toko Tiga

Kalau nak dapat jeans yang murah & original brand datang ke Toko Tiga. Anyway, takde lah murah sangat pun tapi kiranya dibawah harga pasaranlah. Terdapat aneka jeans original terkenal seperti Levis, Lee, Lois, Wrangler etc. Selain jeans, Toko Tiga ini juga turut menjual kemeja, khakis, topi, dompet, dan aneka produk lain juga. Last time pergi aku beli 1 jean & 1 Khakis saja. Kali ni berjaya beli 3 sebab kebetulan ada 30% diskaun on top of normal price.

Tapi ada juga aku terbaca kat forum orang cakap bukan original pun. Aku pun tak pasti kesahihahnya tapi aku sangat suka dengan Jeans Lois yang aku beli 2 tahun lepas, sampai sekarang aku suka pakai lagi sebab kualiti dia. Itu saja. tak tahu lah pendapat orang lain. Dan sebab aku suka & selesa, kali ni datang aku terus rembat 2 pasang. Hajat di hati nak beli Levis tapi kaki I tak cukup slim, hehehe.


Toko Tiga

Macam-macam jeans jenama terkenal ada dijual disni

Seterusnya, kami berehat solat dulu sebelum aktiviti seterusnya di Masjid Raya Bandung. Aku rasa ni lah antara trip aku paling banyak singgah solat di Masjid. Boleh dikatakan dari first day kami sampai lagi. Alhamdulillah.


Sempat singgah solat di Masjid Raya Bandung

Selesai menunaikan solat, kami pun sambung aktiviti di Bandung lagi. Kalau ikutkan list, cuma tinggal Kartika sari saja yang belum kami pergi. And this is a must. Nasib baiklah Kartika Sari tutup pukul 8pm, so, masih sempat lagi lah sebelum ditutup. 


Kartika Sari

Cawangan Kartika Sari kat bandung ni sahaja tak terkira banyaknya. Di Bandung sahaja ada 7 cawangan, so, kalau pusing kat mana-mana area kat Bandung city ni, memang confirmlah akan jumpa Kartika Sari. Dan bagi aku adalah kemestian bagi sesiapa saja yang ke Bandung, harus mencuba brownies di Kartika Sari ni. I really recommended Chocolate cheese brownies bakar & Kek Pisang Salai Cheese dia, terbaik. Dan disebabkan kelazatan Kek Pisang Salai Cheese Kartika Sari lah, belum sempat sampai Malaysia dah habis kat Jakarta Airport, hahaha. Brownies kukus pun ada, cuma tak lama tahan compare to yang Bakar punya. Kalau yang bakar boleh bertahan sehingga 7hari tapi kalau kukus dalam 4 hari macam tu saja. Depend juga, kalau letak dalam fridge maybe boleh tahan lama lagi tapi rasa mungkin dah tak seberapa. So, kalau plan nak beli bawa balik, sila beli masa hari nak balik tu, so that, bertahan lama lah sikit.

Tapi satu je aku nak komplen kat sini, staff dia tak mesra pelanggan sangat kat cawangan yang kami pergi ni.


Salah satu outlet kartika sari di Kota Bandung

Brownies Bakar

Kalau brownies kukus, akan diletak dalam kotak seperti di atas

Pisang Salai Cheese juga adalah kemestian untuk dibeli juga

Ada tarikan lain juga di sini

Kami bertolak dari Bandung sekitar pukul 7.00pm. On the way, singgah di RnR dulu untuk dinner before proceed to Jakarta Airport. Another 3hrs to Jakarta. Dan memang sepanjang jalan, kami semua tidur tak ingat. Tahu-tahu dah sampai Airport. Dan supir kami sampai lagi awal dari yang dijangkakan. Kami sampai sebelum pukul 10pm. Alhamdulillah.

Ada sesuatu yang menarik di Jakarta Airport ni. Mula-mula kami memang ingat nak singgah Musolla solat sahaja tapi bila sampai saja Musolla kat sini siap ada tempat letak lunggage & ada orang siap jagakan. Dan kami tak perlu risau dengan beg kami yang ada kat trolley sebab kami diarahkan untuk letak trolley disatu sudut yang ada disitu. Orang yang jaga barang tu siap tanya kami flight pukul berapa. Aku pun tak pasti kenapa dia tanya, barangkali dia fikir kami nak tidur situ & takur terlajak kot. Anyway, kami dibenarkan untuk tidur disini sementara tunggu flight awal pagi. Dapat jugalah kami baring sebentar sementara tunggu 4.40am flight back to Malaysia.


The End...


9 comments:

  1. Salam Satu MALAYSIA OULLLS

    pakej BAJET MURAH BUANGETTTTT BANDUNG (included : bilik hotel,buffet breakfast and transport). Murahnye......sampai mata lebam shock nye.

    butiran perjalanan (boleh tukar)
    Day 1
    > airport bandung or train station bandung
    >Pasar Baru
    >lunch at kedai makan kemangi try special menu *ayam bakar jerebu
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet At Jalan Riau and Jalan dago
    >dinner at restaurant padang *sederhana

    Day 2
    >Gunung Tangkuban Parahu Crater
    >floating market Lembang, deranch, taman bunga begonia, pelangi waterfall, the lodge of maribaya, grafika cikole Lembang
    >lunch at DSDL Restaurant try special menu *ayam nyumpet
    >Strawberry and tea park
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
    >dinner at iga bakar mas giri try special menu *iga bakar (ribs) penyet


    day 3
    >kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
    >lunch at saung andir restaurant try makan menu kampung *ayam goreng brengsek
    >cibaduyut street area barangan kulit
    >masjid agung bandung, alun2 area and braga area
    >paris van java shopping mall
    >dinner at BML try the original bakso at bandung

    Day4
    >check out hotel bandung
    > Oleh-2 Bandung (cake Lapis, Brownies Amanda, dan Kartika Sari)
    >Airport transfer


    *rate per person :
    RM370 per person if 2 person
    RM295 per person if 3 person
    RM260 per person if 4 person
    RM235 per person if 5 person
    RM230 per person if 6 person
    RM220 pdr person if 7 person

    *rate included
    ~transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket.
    ~1 room dimuat 2 person semasa 4d3n
    ~buffet breakfast

    *rate is not included
    ~lunch and dinner
    ~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan

    *no hidends charge

    kenapa ANDA harus harus order dengan saya???

    ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
    ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
    ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
    ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
    ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


    TEMPAHAN
    MAS FATURRAHMAN
    LAJU2 PM
    WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE

    +62 8956 0220 4291
    +62 8956 0220 4291
    +62 8956 0220 4291

    email & fb
    omegajayatour@gmail.com

    tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

    ReplyDelete
  2. PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!!

    Kereta sewa Bandung Murah jerr harga kasih sayang Sudah bermulai!

    JOM TEMPAH LAJU2 SESANGAT MURAAAAAAH, MACAM HARGA DURIAN RUNNTUHHHHHHH

    Cuti cuti Bandung with OMEGA JAYA TOUR

    ●7 seater 350K Rupiah

    ●8 seater innova 450K Rupiah

    ●9 seater pregio 500K Rupiah

    ●11 - 14 seater 600K Rupiah

    ●Toyota Commuter 15 seater 800K Rupiah

    ● Coaster / Van 18 seater 800K Rupiah

    Rate daily sewa Kereta included :
    ☆ Driver as a vip guide
    ☆ Fuel / Petrol / Minyak
    ☆ Tol / Highway ticket
    ☆ Parking charge
    ☆ 8am to 10pm tour
    ☆ no extra charge if pegi kawah putih crater or tangkuban perahu crater

    ■■ Bus charter
    • 31 Seater New jet bus
    • 47 Seater New jet bus
    • 59 Seater New jet bus


    kenapa ANDA harus harus tempah order dengan saya???

    ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
    ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
    ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
    ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
    ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


    TEMPAHAN
    MAS FATURRAHMAN
    WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE

    +62 8956 0220 4291
    +62 8956 0220 4291
    +62 8956 0220 4291

    email & fb
    omegajayatour@gmail.com

    tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

    ReplyDelete
  3. Salam
    Pakej BAJET MURAH BANDUNG hanya rm220 (included bilik hotel,buffet breakfast and transport).

    butiran perjalanan (boleh tukar)
    Day 1
    >Pasar Baru
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet At Jalan Riau and Dago

    Day 2
    >Tangkuban Parahu Crater
    >floating market Lembang, deranch, taman bunga begonia, pelangi waterfall, the lodge of maribaya, grafika cikole Lembang
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre

    day 3
    >kawah putih crater
    >cibaduyut street area barangan kulit
    >masjid agung bandung, alun2 area and braga area
    >paris van java shopping mall

    Day4
    > Oleh-2 Bandung (cake Lapis, Brownies Amanda, dan Kartika Sari)
    >Airport transfer


    *rate per person :
    RM370 per person if 2 person
    RM295 per person if 3 person
    RM260 per person if 4 person
    RM235 per person if 5 person
    RM230 per person if 6 person
    RM220 pdr person if 7 person

    *rate included
    ~transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket.
    ~1 room at new hotel berbintang at bandar dimuat 2 person
    ~buffet breakfast

    *rate is not included
    ~lunch and dinner
    ~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan


    MAS FATURRAHMAN
    WHATSAPP / CALL / TEXT / TELEGRAM

    +62 8956 0220 4291

    +62 8956 0220 4291


    email & fb
    omegajayatour@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Salam
    Jom Liburan Pi Bandung

    Itenerary 3day 2 night
    Day1
    *Bandung Airport
    *Pasar Baru trade center
    *Toko Tiga (Branded Jeans)
    *depasion factory outlet kain potong
    *Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp, Terminal Tas, dan The Secret )
    *rumah kain sulam and telekung
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *floating market / farmhouse /dusun bambu / grafika cikole / the lodge of maribaya
    *Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Rumah parfume
    *factory outlet area riau street ,the secret, heritage, oases, etc

    Day3
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *Airport transfer

    Pakej Super BAJET BANDUNG 3D2N (included bilik hotel free wifi, buffet breakfast, and pengangkutan)

    Hotel 3*
    (Green Batara / Dbest Hotel / Meize / Zodiak / Raffleshom / Victoria / Citra Dream / Ruby Syariah / Kembang / Fabu / Andelir)
    RM325 per person if 2 person
    RM225 per person if 4 person
    RM195 per person if 6 person
    RM190 per person if 10 person

    Hotel 2*
    (Dbest Express / Montameri / Serena / Guntur)
    RM290 per person if 2 person
    RM195 per person if 4 person
    RM175 per person if 6 person
    RM170 per person if 10 person

    Hotel 1*
    (Asoka Hotel / New Moonlight / Minehome / Sentra inn / Hyperinn)
    RM280 per person if 2 person
    RM185 per person if 4 person
    RM165 per person if 6 person
    RM160 per person if 10 person

    *rate included
    ~pengangkutan / transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol, parking, pemandu,kereta dan high way tiket.
    ~1 room hotel for 2 person
    ~breakfast, free wifi, mineral water and lift availble at hotel

    *rate is not included
    ~lunch and dinner
    ~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan


    MAS FATURRAHMAN
    WHATSAPP FOR EASY BOOKING

    +62 8956 0220 4291

    +62 8956 0220 4291

    +62 822 951 999 22

    +62 822 951 999 22


    email
    omegajayatour@gmail.com

    Facebook
    Faturrahman Jaya

    ReplyDelete
  5. HORAS … !!! JOM KE MEDAN … !!! JOM KE DANAU TOBA … !!!
    SALAM KENAL TUAN AND PUAN . MINTA IZIN NAK IKUT PROMOTE KAT BLOG TUAN / PUAN

    PERKENALALKAN KAMI DARI AGENCY PELANCONGAN TIARA TOURS INDONESIA. KAMI ADALAH AGENCY PELANCONGAN YANG BER LICENSED DAN PROFESSIONAL. KAMI MENAWARKAN PAKEJ – PAKEJ MELAWAT MURAH KE MEDAN, DANAU TOBA, BERASTAGI DAN TEMPAT – TEMPAT SHOPPING MURAH DI BANDAR MEDAN.

    PAKEJ LAWATAN LAINNYA KE PADANG, BUKIT TINGGI, BANDA ACEH, PULAU SABANG, JAKARTA , BANDUNG, JOGYAKARTA , BALI, LOMBOK, MAKASAR, BUNAKEN, MENADO, TORAJA.

    PAKEJ DITEMPAH SANGAT MENARIK, HEMAT DAN LAYANAN BEST. PILIHAN HOTEL DAN BILIK BERSIH, MAKANAN MENU MELAYU / MOSLEM RESTAURAT (100 % HALAL ) DAN BERPASAL PERHIKMATAN KAMI DISOKONG BEBERAPA UNITS KERETA BARU DAN BUS PERSIARAN.

    DISINI KAMI BAGIKAN PAKEJ MELAWAT KE MEDAN DAN KE DANAU TOBA
    PROGRAM 04 HARI / 03 MALAM ( FULL SERVICE )
    TAK ADA EXTRA BAYAR.
    TAK ADA TIPU – TIPU !!!
    HARGA PAKEJ HANYA 380 ( MINIMAL 10 ORANG)

    ITINERAY :

    DAY 1 : ARRIVAL – SIANTAR – PARAPAT
    ARRIVAL AT KUALANAMU INTERNATIONAL AIRPORT. AFTER CUSTOMS CLEARANCE, MEET OUR TOUR GUIDE/DRIVER WHO WILL TAKE YOU TO START THE TOURS BY USING TOURIST COACH OR VAN. TRANSFER TO THE RESTAURANT FOR YOUR LUNCH. DEPART TO PARAPAT ALONG THE ROAD WHICH OFFERS THE ENDLESS VIEW OF RUBBER AND OIL PALMS PLANTATIONS THROUGH THE JOURNEY. STOP SHOULD BE MADE AT PEMATANG SIANTAR FOR SHOPPING OF LOCAL PRODUCT SUCH AS KACANG TUMBUK “TING TING, TENG TENG”, OTHER SNACKS ETC. ARRIVED IN PARAPAT THEN CHECK IN TO HOTEL. THE REST OF THE DAY IS FREE ON YOUR OWN LEISURE. DINNER WILL AT RESTAURANT

    DAY 2 : SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI
    BREAKFAST AT HOTEL. BY BOAT / FERRY VISIT TOMOK VILLAGE, TO SEE THE TOMBS OF THE KING OMPU SIDABUTAR & SHOPPING PLACE. AMBARITA VILLAGE, TO SEE THE TRADITIONAL BATAK VILLAGE WITH ANCIENT MEGALITHIC FURNITURES. RETURN TO PARAPAT FOR LUNCH AT LOCAL RESTAURANT. AFTERWARDS PROCEED TO BERASTAGI–A MOUNTAINS RESORT WITH IT’S REFRESHING WEATHER AND MAGNIFICENT MOUNTAINS SCENERY WHICH HAS AN ABUNDANCE OF FLOWERS, VEGETABLES AND FRUITS. EN-ROUTE STOPS AT PANORAMA SIMARJARUNJUNG , SIPISO-PISO WATERFALL. ARRIVED IN BRASTAGI THEN TO VISIT THE CENTRAL FRUITS MARKET (SHOPPING PLACE). AFTERNOON CHECK IN TO HOTEL. DINNER WIL BE SERVED IN RESTAURANT.

    DAY 3 : BERASTAGI – MEDAN
    AFTER BREAKFAST. PROCEED FOR TWO HOURS DOWN THE HILL TO MEDAN. VISIT LUMBINI PARK. ARRIVAL IN MEDAN CITY SIGHT SEEING TO VISIT A SEVERAL INTEREST SUCH AS THE MAIMOON PALACE, AL-MATSHUN GRAND MOSQUE. LUNCH AT THE LOCAL RESTAURANT, AND THEN PROCEED TO THE SHOPPING AREAS AS FOLLOW DANAR HADI BATIK EMPERIUM AND OTHERS WHOLE BATIK SELLERS IN MEDAN, INCLUDING TO PASAR IKAN MARKET AND MALLS. CHECK IN TO HOTEL FOR ACCOMMODATION. DINNER AT RESTAURANT.

    DAY 4 : HOTEL – AIRPORT
    AFTER BREAKFAST AT HOTEL. FREE PROGRAM UNTIL TIME TRANSFER TO THE AIRPORT FOR YOUR FLIGHT HOME.





    SERVICES TERMASUK :
    1. TRANSPORT
    2. PEMANDU PELANCONGAN
    3. HOTEL 3 BINTANG
    4. BREAKFAST 3X
    5. MAKAN TENGAH HARI 3X
    6. DINNER 3X
    7. SEWA KAPAN KE SAMOSIR ISLAND
    8. KARCIS / TIKET MASUK KE TEMPAT MENARIK
    9. MINERAL WATER

    BILA NAK MELAWAT KE MEDAN, SILA CONTACT DAN TEMPAH PAKEJ DI :
    TIARA TOURS INDONESIA
    JLN. PANGLIMA DENAI NO. 76 MEDAN, 20227
    LICENSED : 503/508.SK/IUP/BPW/MM/2011
    TEL/FAX : +6261 - 733 59 765
    EMAIL : tiaratoursindonesia@gmail.com
    HP / WA +6281383535091
    HP / WA +6285358982828
    HP / WA +6285762820068

    TERSEDIA LAYANAN SEWA KERETA DAN BUS PERSIARAN :
    TOYOTA AVANZA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    SUZUKI ERITGA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    INOVA REBORN (05 ORANG ) MYR 175 / HARI
    ISUZU ELF (11 ORANG ) MYR 235 / HARI
    TOYOTA HIACE (11 ORANG ) MYR 320 / HARI
    MEDIUM BUS ( 27 ORANG ) MYR 500 / HARI

    NOTE :
    HARGA SEWA KERETA SUDAH TERMASUK : DRIVER AND PATROL


    ReplyDelete
  6. Salam sejahtera Tuan/Puan, semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (aamiin).. Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta/Jogja. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta/Jogja dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    WhatsApp : +6282280000071
    Call : +6282280000071
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.Dhanitourindonesia.com Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Allah kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Kami pun menyediakan paket Transport dan Hotel.
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung/Jakarta/Jogja.
    Kami menyediakan pakej Transport dan Hotel, Pakej Full Board.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik Dhani Tour Bandung Transport… (Insya Allah) Jom mari melancong diBandung/Jakarta/Jogja Murah sahaja..
    HARGA PROMOSI

    ReplyDelete
  7. TIPS MENCARI PAKEJ MURAH & SEWA KERETA ;
    MEDAN / DANAU TOBA / INDONESIA
    JANGAN TERGODA HARGA MURAH … !!!

     PLEASE MAKE SURE SYARIKAT TEMPAHAN PAKEJ TOUR / SEWA KERETA
     PLEASE MAKE SURE ADDRESS AGENCY PELANCONGAN
     PLEASE MAKE SURE TALIAN TELEPHONE AND FAX MAIL
     PLEASE ASK FOR SYARIKAT PERMIT NUMBER / LICENSED NUMBER
     PLEASE ASK FOR TAX NUMBER
     PLEASE ASK FOR INSURANCE KERETA ( KALAU SEWA KERETA SAJA)
     PLEASE CHECK AND RECHECK IN GEOGLE SYARIKAT OFFICE
     PLEASE WRITE INTO THE GEOGLE COMPANY NAME. FOR EXAMPLE : TIARA TOURS INDONESIA

    AT LEAST BUT NOT LAST , I WISH YOU WELCOME TO INDONESIA
    HORAS .... !!! HORAS .... !!! HORAS .... !!!

    TIARA TOURS INDONESIA
    JLN. PANGLIMA DENAI NO. 76 MEDAN, 20227
    LICENSED : 503/508.SK/IUP/BPW/MM/2011
    COMPANY TAX NO. 36.555.970.7-122.000
    TEL/FAX : +6261 - 733 59 765
    EMAIL : tiaratoursindonesia@gmail.com
    HP / WA +6281383535091
    HP / WA +6285358982828
    HP / WA +6285762820068


    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...