Pages

Sunday, November 15, 2015

Malang Tour: Labirin di Coban Rondo

Coban Rondo, Malang
Sunday, 1 Nov 2015


Last trip aku and the geng ke Malang, Coban Ronda adalah antara salah satu tempat yang kami sempat singgah. Itupun sebab banyak masa yang kami ada disebabkan main agenda kami tergendala. So, one of the alternative plan, kami telah dibawa oleh guide kami jalan-jalan disekitar Malang and Batu. 

Takde yang special pun about this waterfall tapi Coban Ronda mempunyai sejarah uniknya yang tersendiri. 

Nak tahu lebih detail boleh refer throwback story.


Sempat singgah jap nak teman Mira & Diana

Actually, our main agenda nak ke Coban Ronda ni nak ke Labirin or more precisely the Maze. Tapi sebab dah sehala kan and paling penting kami ada geng yang tak pernah sampai ke Coban Rondo, so, kami ikutkan saja plan Abdul. Apa yang menariknya the maze ni, alah macam game yang kena cari jalan keluar. Cuma tak challenging macam dalam The Maze Runner tu lah. Boleh gerak-gerak bagai kan dia punya path tu kan. Anyway, memang terhibur juga dan paling penting kami berjaya cari jalan keluar dengan pantas. Dulu masa kat Jeju Island, tak sempat nak include attraction ni as part of our itinerary.


Jom kita cuba ini tricky game

Nampak macam simple tapi boleh tahan juga lah

Masa ni guide kami tengah tunggu kat menara kat atas, where, they could see us from top and the full picture of the maze. Apapun mereka memang tak membantu kami lansung, hahaha.


Aci tak pakai Gopro nak tahu jalan keluar, hahaha

Inilah keseluruhan Labirin captured from top


Jom kita ke ladang epal Malang pula.


1 comment:

  1. kenapa pendek2 je ni? panjangkan lagi karangan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...