Pages

Wednesday, November 23, 2011

Tanjung Lipat

Tanjung Lipat, Endau
20 November 2011
12pm


Not part of our plan nak ke Tanjung Lipat suddenly idea nak ke sini datang tanpa di duga... gara-gara terpesona dengan photo-photo di blog Mrs Julie. Anyway, the true story was... kami tersampai awal ke rumah pengantin, around 11.30a.m macam tu. That time kami sempat gak lah meninjau dari dekat... orang yang datang tak ramai lagi, so, kita orang budget "ni kalau sampai awal ni, mahu menunggu pengantin berjam lama juga lah", memandangkan time2 macam tu, kita orang budget pengantin confirm tengah bersolek.

Emmmhhh... tak lama manapun fikir nak ke mana menghabiskan masa yang terluang, tup tup Kay cadangkan nak ke Tanjung Lipat. Yang lain pun setuju je... plus excited. Tak pernah dibuat orang gi pantai bersuka-ria dulu baru gi rumah pengantin... hahaha, but that's the true of us, mana yang sempat kita dahulu kan. Orang kata sambil menyelam minum air... tapi kami sambil berjalan-jalan, menyiggah-nyinggah mana yang sempat dulu.

Tanjung Lipat ni tak jauh mana pun dari rumah Julie, about 10 minutes drive jer kalau tak sesat lah. Luckily we had GPS to drive us all the way to here. But still we had to follow the longest & hardest way nak ke sini... 1st time lah kata kan.

The beach was awesome with the beautiful & unique stones.

We leave at 1 p.m and headed back to rumah Pengantin.


Enjoy the pictures I able to capture.




Dramatic tone... Tanjung Lipat




Tanjung Lipat... still well preserved




Water level tower




Tepian tanjung Lipat yang memukau




Batu-batu yang indah terdampar menghiasi pantai




Onshore view... awesome




Tempat yang strategik nak release tension




Pantai yang tenang




Siput yang retak




Terselit dicelahan batu




Boat ikan belayar mencari rezeki




Masih terselah ayu walaupun kat tepi pantai




So unique & cute




Milik siapakah gadis ini??



8 comments:

  1. Gambo ko ke?? Hehehe... nak letak gambo ko yg posing sorang2 ek... OK2 nnt aku letak :-)

    ReplyDelete
  2. teluk ke tanjung?

    ReplyDelete
  3. semua gmbo laa... isk.. Huzz pun takde upload lg kan?

    ReplyDelete
  4. wak pon sukak pemandangan pantai yg chanteq begituuuu... eeee wak dah datang nih nak kkomen komennnnnnn.........

    ReplyDelete
  5. saya sangat suke pada gambar yg ke-5 itu...

    ReplyDelete
  6. Ha'ah lah Teluk Lipat... suka2 hati aku jer... hehehe... nnt I will update my entry

    ReplyDelete
  7. nurul...teluk lipat,bkn tanjung lipat...ko ni kelakar laa.. :D buat aku gelak dri dulu smpai skg...muahahaha..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...