Pages

Thursday, October 31, 2013

Jerangkang Waterfall Part 3

Jerangkang waterfall, Maran, Pahang 
Sunday, 6 Oct 2013 


Continue from previous post.

Today is our last day.

Seawal 6.30 pagi aku dah tersedar sebab dengar huru-hara kat khemah sebelah.

That morning our activity was free and easy. So, masa ni lah aku amek peluang ke area yang kami tak sempat nak cover semalam. Sebab kalau nak hiking ke puncak, kami takkan melalui pool area ni. Port yang sangat best untuk swimming ditambah pulak dengan view yang sangat memukau. I spend around 1 hour there, balik semula ke khemah sebab nak tolong prepare breakfast pulak.

Menu kami pagi tu, Nasi goreng & Mamee Chef Curry Laksa (menghabiskan stok yang masih ada). Memang terbaiklah Chef pagi tu... Selera I makan tau.


Awesome view

After breakfast, kami kembali semula kat pool area yang kami pergi pagi tadi. Kali ni kami mandi for the last time before gerak balik ke KL. Memang sangat best rasa macam nak duduk sini jer tak nak balik... I wish I could... lupa segala kekusutan kalau dah masuk dalam air tu. 


View yang indah... tempting tak tengok air dia

Aksi terbaek dari Tok Ketua

Kalau nak dibandingkan Bekelah & Jerangkang, bagi aku Bekelah lagi cantik and trek hiking nak sampai ke atas lagi better dari Jerangkang. Tapi, masing-masing ada keistimewaan & keunikan yang tersendiri. So, never judge my statement before you really go there and witness with your own eyes.


Place to relax your mind

I wish I could stay here

With the youngest girl

Last pose from us

Group Photo

Candid Action
Kami hiking turun dalam 1.30pm. Sampai bawah before 2pm and have to wait for 40minutes for 4WD to pick up us. Again, we had to face the horror experience... hehehe. Tapi kali ni aku telah offer duduk depan sebab nak kasi anak Azli peluang merasa azab duduk kat belakang pulak.


Nak balik dahh

See u on next trip

Bye Bye Jerangkang...

We reached kedai Pakcik Mansor 3.30pm. Before balik, kami sempat lah lunch dulu kat kedai Pakcik Mansor, changed and solat. After dah settle semua, baru kami gerak balik ke KL, dalam pukul 4 lebih jugalah masa tu. Alhamdulillah. 


Lunch dulu before balik ke KL... ini jer yang tinggal

Banyak betul pengalaman manis & kelakar yang berlaku kat sini. Kalau diingat-ingatkan memang nak pecah perut lah ketawa. Anyway, biarlah menjadi rahsia antara kami sahaja.

Agak-agak nye bila lagi lah boleh ke sini. 

End of of my Jerangkang Trip. 


...Insyallah kalau takde aral melintang, ke Ulu Slim pulak lepas ni...


2 comments:

  1. hii, nak tanya., do you have the contact number for 4x4/lori yg hantar you guys masuk to jerangkang. cuz im planning to go there before puasa. thank you so muchhh

    ReplyDelete
  2. Hi Mysara, u may contact 013-9976368 (jepun), cakap spark yg kasi contact no.

    Have Fun ;-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...